Presskit - Flickbid
Select Page

Press kit & Information

flickbid-webheadline

Ladda hem presskitKontakta oss

Historien om Flickbid

Grundarna av Flickbid, Carl Ohlsson och Victor Jivhed, möttes på tävlingen 24h Startup Night Challenge, och skapade prototypen av vad det är idag. Vi tittade på saker vi tycker är besvärliga och appar vi önskade hade bättre funktionalitet. Begagnatmarknaden och apputbudet kunde vara både enklare och roligare, var vi överens om, och började jobba på en lösning. Därefter tittade vi efter appar som slagit igenom på grund av hur mycket enklare de har gjort delar av våra liv. Vad gjorde de rätt, och hur kunde vi applicera detta till begagnathandeln?

Vi visade upp vår prototyp av appen, då kallad Flashbuy, och vann första pris på 40,000 kronor i tävlingen. Vi rekryterade även Nils, som också tävlade i Startup Night Challenge, och idag är det vi tre som jobbar under det nya namnet Flickbid. Vårt mål är att göra det enklare och roligare för alla att köpa och sälja begagnat vart man än befinner sig. Vi tror att det går att göra i ett svep.

Flickbid är just nu i utvecklingsstadie, där Android-versionen börjar betatestas i tidigt 2017 och beräknas lanseras under samma år. Flickbid för iOS beräknas till tidigt 2018.

Vi är Flickbid

Carl Ohlsson

Carl Ohlsson

Utvecklare

Knackar koden, är längst i teamet och plockar när de andra två på jorden när de kommer med designförslag, efter en timmes insposurfande på Dribbble. Bosatt i Karlshamn och är den enda som bestigit Kebnekajse av de tre.

Nils Löfgren

Nils Löfgren

Designer

Med skarpt öga för varje pixel och en hatkärlek för CSS binder Nils ihop allt till en vacker mobilupplevelse. Bosatt i Karlshamn, andas entreprenörskap och är den enda som inte kommer till kontoret i huvtröja.

Victor Jivhed

Victor Jivhed

Produktutveckling

Kallar sig “kreatör och kompis”, har funnit sin kreativa sporre i vegansk matlagning och sköter affärer såväl som copy för Flickbid. Bosatt i Karlskrona och drömmer egentligen om en karriär som en komiker/kock-hybrid.

FAQ

Flickbid är en marknadsplats för privatpersoner att ladda upp begagnade saker, och genom auktioner köpa och sälja dessa. Flickbid grundades i början av 2016 och tog sin nuvarande form under hösten samma år, där tre personer med bas i Karlskrona och Karlshamn arbetar för en lansering under 2017.
Vi är själva nuvarande och före detta studenter, och att köpa/sälja har varit ett bra sätt att dryga ut kassan. Problemet var att vi är väldigt måna om en enkel men samtidigt rolig lösning för att göra det, vilket motiverade oss att bygga applikationen Flickbid. Det fanns även ett par funktioner vi ansåg vara praktiska för begagnathandeln som ingen på marknaden erbjöd, som vi själva implementerar. Kort och gott, vi enades om ett behov vi själva, och studenter vi har pratat med, har.
Vi hämtar inspiration från nykommen teknik och applikationer som har underlättat andra branscher, och har tillämpat liknande tänk. Exempelvis har vi hämtat inspiration från förändringen i online-dejting, och bytt ut det rutnät som syns i många andra appar till kort som sveps till höger eller vänster, och även från moderna formulärapplikationer för att skapa en enklare uppladdning. Appar som underlättar kommunikationen mellan säljare och köpare, exempelvis Google Maps och Swish, finns även integrerad i vår meddelandefunktion.
Ja. Vi erbjuder företag lösningar inom försäljning och annonsering i de områden där vår applikation används av privatpersoner. Du kan i framtiden som företag sälja varor genom vår app, köra riktade annonser baserat på demografi och användning, erbjuda rabattkoder som meddelanden och föra användaren till hemsidor du väljer. Flickbid går ut med pressmeddelanden om vilka områden och städer som kommer få tillgång till företagsfunktioner löpande.

Kontakta oss:

info@flickbid.se

Kontaktperson

Victor Jivhed

victor@flickbid.se

+46 (0)73 077 87 33

Sociala medier

Facebook

Instagram

Twitter